dinsdag 16 december 2008

The New Bridge


The new bridge to nearby Achill Island and the Sound has been the subject of constant gossip, rumour and controversy. Yet here it is, looking quite lovely, in a photo taken a few days ago by Pirate associate Margreet de Heer.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Echt een prijsfoto!

Polranny Pirates zei

Eindelijk is er een echte brug tussen het Eiland en het vasteland. Er was altijd al een brug, maar dat was een onopvallend exemplaar dat alleen opviel als hij open was of als de wind de golven eroverheen blies. Dit is met z'n witte boog een niet mis te verstane brug. Niet iedereen herkent z'n schoonheid, maar iedereen is het er over eens: het was de hoogste tijd. Het bouwen heeft een dik jaar geduurd en is niet zonder de nodige frustraties tot stand gekomen. De stroming op die plek is fabuleus en in eerste instantie werden stenen voor een tijdelijke dam meegesleurd met het tij. Ook de leidingen bundel die vervangen moest worden en die niet meer onder de brug zou hangen, maar in de diepte begraven zou worden, werd herhaalde malen als papier door de stroming in elkaar geknepen. Toen leek het even of de brug niet breed genoeg zou worden. Maar Voilà! daar is ie.
De brug is trouwens altijd al vernoemd geweest naar Michael Davitt de eenarmige revolutionair uit Mayo die de arme landloze boeren een stem heeft gegeven en Ierland de twintigste eeuw heeft binnengeloodst.

Anoniem zei

Actually, this photo was taken by my talented Husband, Yiri Kohl.

Anoniem zei

By the way, Sweeney's giftstore already carries framed pictures of the bridge-by-night. The cheapest one is 9 euros. I think the bridge frame looks like a whale's ribcage. In a good way.