zondag 17 augustus 2008

Bog Oak


2000-year-old oak roots preserved in the peat of Fahy Beach, County Mayo. The artfully-placed pebbles are the work of the tidal forces of the sun and the moon.
Photo: Annie

5 opmerkingen:

Polranny Pirates zei

Turf bedekt de bergen en dalen rond Polranny en reikt tot in de zee. De zee kalft turflagen aan de kusten af. De wortels van de vergane bomen slijten mooi rond af en herbergen allerlei klein leven. In de turf zit van alles verstopt: resten van bomen en soms iets dat iemand verloren heeft. Zo vond iemand bij het turfsteken een pak boter dat daar 400 jaar verborgen had gelegen. Onlangs is ook een man teruggevonden die tien jaar spoorloos verdwenen was. Op weg terug van de Pub is hij in een turfgat gevallen en kopje onder gegaan.

Anoniem zei

Hmmm... smakelijk!

Anoniem zei

De kinderen van de vorige bewoners van het huis in Polranny - de O' Sullivans - vonden in de tuin de kop van een everzwijn.
Zij komen regelmatig met hun eigen kinderen terug en vertellen dan in welke bomen ze klommen, hoe ze van de trapleuning gleden en van de favoriete kamer: de tegenwoordige 'study'.

Anoniem zei

hadden ze al wel pakken boter 400 jaar geleden?

Anoniem zei

Ook boter zal opgeborgen of verplaatst moeten worden. Dus zat het ergens in. Er stond een foto van in de Mayo News. Dus is het waar!